Herkese merhabalar, geçtiğimiz Ağustos ayında Dokuz Eylül Üniversitesine başvuru yaptığım Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans bölümünde kazananlar listesindeydim.
İzmir’e belirtilen tarihler arasında giderek kayıt oldum. Biraz hayli zorlu bir kayıt günüydü ama olsun. Kısa olarak bu süreç hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
“Benim için neden Yönetim Bilişim Sistemleri?” sorusuna cevap vermek isterim.
Şuan özel bir şirkette sistem destek analisti olarak görev yapmaktayım.
Yazılım süreçleri, müşteri şikayetleri, fonksiyonel testler, müşteri eğitimleri gibi süreçlere dahilim. Ayrıca hem bilgisayar programcılığı hem de işletme mezunu olarak bana çok uygun bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Hem yönetimsel hem de bilgi sistemlerinin öğrenilmesi hem de “yönetim ve iş analistliği, süreç yönetimi, test teknikleri, iş geliştirme” gibi alanlarda kariyer yapmak istememden dolayı bu bölümü tercih ettim.
Toplamda 1.5 yıl + proje ödevinden sorumluyum. Dün itibariyle final sınavlarım da açıklanmış ve bir dönemi başarıyla bitirdiğimi söyleyebilirim.
İlk dönemde almış olduğum dersler:
- Yönetim Bilişim Sistemleri
- Mekansal Bilgi Sistemleri (CBS)
- Sistem ve Proje Yönetimi
- Araştırma Yöntemleri
- Yazılım Geliştirme (Python)
Dersler tamamen uzaktan eğitim olarak yapılmaktadır. Hocaların canlı yayın yapma durumları olabilmektedir. Bunun dışında sisteme yüklenmiş olan dersler doğrultusunda devam edilmektedir.
Vizeler online, finaller kampüste yapılmaktadır.
Bölümün sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Bölümün kısa tanıtımı için Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Vahap Tecim Hocamızın videosunu paylaşıyorum.
Kısa süre önce tanımış olsam da çok değerli bir akademisyen olduğunu belirtebilirim. Uzaktan derslerini almış olsak da derslerin dışında canlı derslerle vizyon olarak bizlere kısa süre içerisinde birçok şey katmıştır. Final sınavlarına gittiğimizde de tanışma fırsatımız oldu.
Ayrıca ne kadar uzaktan eğitim desek de kazanan arkadaşlar olarak farklı illerde olsak da istenirse ne kadar koordineli bir şekilde çalışabileceğimizi, fikir alışverişi yapabileceğimizi gördük. Oluşturmuş olduğumuz Whatsapp grubuyla birlikte çok iyi bilgi paylaşımları oldu. İddia ederiz ki birçok örgün öğretimde bu koordinasyonu sağlayamamış sınıflar olabilir. 🙂 Birçoğumuz yazılım, yönetim anlamında şirketlerde çalıştığı için her birimiz çalışmış olduğumuz kurumlardan bilgi paylaşımları yaptı.
Umarım kalan 2 dönemimizde de başarıyla devam edebiliriz. Kariyerimiz adına daha iyi yerlere gelmemizin önünü açması dileğimle.
Bu bölüm ve üniversite hakkında sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince sorularını cevaplamaya çalışırım.
Güncelleme: 30.10.2019
İkinci Dönem Dersleri:
- Kurumsal Kaynak Planlaması
- Veri Madenciliği
- Karar Verme Teknikleri
- Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
İkinci dönem ait dersleri de başarı ile tamamladım.
Şuan 3. dönemdeyim yani son dönemdeyim. Bu dönemde aşağıdaki dersleri almaktayım. Ayrıca bu dönem proje ödevimi teslim edeceğim.
Proje konusu olarak şuan çalışmakta olduğum şirketimdeki kurumsal bir web uygulamasının New Selenium IDE 2019 eklentisi ile tarayıcı testlerinin anlatılması ve gerçekleştirilmesini anlatacağım.
Bu konuda New Selenium IDE eklentisi ile ilgili blogumda ayrıca bir makale paylaşacağım.
3. Dönem Dersleri:
- Web Uygulamaları
- Siber Güvenlik
- E-Ticaret
- Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığı
- Bilişim Hukuku
Teşekkürler.